Ny saluhall och servering till Gallerian Loket

Vita Amandi ska öppna en kombinerad saluhall och servering i Gallerian Loket. Sushi, hälsomat och lokala råvaror står på menyn.
Här, mittemot Nordic Wellness i Gallerian Loket, öppnar Vita Amandi en saluhall och servering i augusti. På bilden, delägarna Stefan Christiansson och Marcus Fransman.
Här, mittemot Nordic Wellness i Gallerian Loket, öppnar Vita Amandi en saluhall och servering i augusti. På bilden, delägarna Stefan Christiansson och Marcus Fransman.

Under sina tre år i Nässjö har Vita Amandi hunnit bli synonymt med högkvalitativ mat och dryck – och har uppmärksammats nationellt för sin skicklighet. Nu tar killarna bakom restaurangen nästa steg och öppnar i augusti en saluhall och servering i Gallerian Loket.
– Vi kommer att ha ost och chark och bland annat servera sushi, säger Mikael Nordström, delägare.

I saluhallen kommer de att sälja lokalproducerade råvaror och de ser den nya satsningen som ett sätt att skapa synergieffekter med restaurangen.
– Vi ser väldigt mycket synergier med att ha en sådan butik och serveringsställe på dagen och restaurang på kvällen, för då har vi mycket större möjligheter att plocka in bra grejer så att vi får en lite större volym, säger Mikael Nordström.

Delägare Mikael Nordström inne på Vita Amandis "bakficka".
Delägare Mikael Nordström inne på Vita Amandis ”bakficka”.

Att den nya butiken dessutom kommer att ligga bredvid Nordic Wellness lär inte skada. Med en tydlig profil mot hälsosam mat med bra råvaror kommer de att kunna dra en hel del gymbesökare till sig.
– Det var så idén föddes från början. Vi fick en öppen fråga från Loket ifall vi inte ville göra något kul där i den lokalen. I och med att den ligger där den ligger så går det inte att få in någon köksventilation, så vi funderade på vad kan vi göra där utan att ha stekbord och ugn och så utgick vi från det. Och då tänkte vi på Nordic Wellness, att vi kanske vi kan köra lite sallader, lite ”grab and go” som man kan köpa med sig hem efter att man har tränat, säger Marcus Fransman, delägare.

Marcus Fransman är ölkonnässör och har flera hundra ölsorter i sortimentet på Vita Amandi. Ölintresset lär spilla över på saluhallen där han planerar att sälja folköl i olika varianter.
– Folköl och lättöl har varit den största trenden i ölsverige under det senaste året. Eftersom det är livsmedelsklassat kan man köpa med sig det hem också, säger Marcus Fransman.

I och med den nya saluhallen – som ännu inte givits ett namn – kommer Vita Amandi att nå ut till nya målgrupper.
– Folk som tycker om att fixa mat hemma kommer att komma. Det finns folk som inte tycker om att gå ut på restaurang, då är det perfekt att kunna tillhandahålla råvarorna till dem, avslutar Mikael Nordström.