Ny utbildning i Nässjö: e-handelslogistiker

I höst börjar den första kullen e-handelslogistiker vid Nässjöakademin – en kompetens som efterlyses bland såväl tjänsteföretag som produktionsföretag.

20170410_nassjoakademin

E-handelslogistiker. Så heter Nässjöakademins nya yrkeshögskoleutbildning som ska ge studenter den kompetens som många företag skriker efter.
– Som det ser ut nu har många industriella företag anammat det här med e-handel. Det är mycket sådant som byggs upp, man har inloggade sidor där man kan ha vip-kunder och så vidare. Tidigare såg man e-handel som en rolig grej, men idag tänker man i en helt annan skala, säger Helena Hjalmarson, Din Webbstrateg, som är utbildningsledare för utbildningen.

Helena Hjalmarsson, Din Webbstrateg
Helena Hjalmarsson, Din Webbstrateg

YH-utbildningen, som är på två år, kommer att fylla behovet av kompetens för att samordna, utveckla och optimera företagens arbete med e-handel. Behovet av yrkesrollen har blivit allt större i takt med e-handelns kraftiga expandering och utveckling. Såväl tjänsteföretag som industriföretag inom många olika branscher efterfrågar logistiker med kompetens inom e-handel.
– Det handlar om att lära sig allt från innovation till logistik och infrastruktur. Tanken med e-handelslogistiker är att de ska vara bryggan mellan IT, produktion och marknad, säger Helena Hjalmarson.

>>Läs mer om utbildningen