Nya järnvägsmaskiner invigdes i Nässjö

70 miljoner kronor. Så stor är Infraservice Groups investering i en ballastplog och en spårriktare. Under onsdagen visades de upp för ett stort antal besökare vid invigningen.

130 människor samlades för att fira Infraservice Groups 70-miljonersinvestering i en ballastplog och en spårriktare. Festligheterna ägde rum på Hotell Högland och senare på stationsområdet, där maskinerna visades för första gången. De båda maskinerna fick namnen Ironman respektive Ironwoman vid ”dopet”, som på klassiskt fartygsmanér skedde med champagneflaskor. Besökarna – vänner, familj, branschfolk – fick möjlighet att kliva in i maskinerna och ta en titt.

Maskinerna köptes från världsledande Plasser & Theurer, som sedan 1950-talet har sålt tusentals underhållsmaskiner över hela världen. På plats fanns bland annat regionråd Rune Backlund och Nässjös kommunalråd Anci Magnusson, som båda uttryckte glädje över ett företag som satsar så helhjärtat på en så viktig bransch som järnvägen.
– Ni knyter ihop Nässjös historia med Nässjös framtid, sade Anci Magnusson.

Det är paret Sofia Lind och Joakim Stenqvist som driver Infraservice Group. Sofia Lind inledde dagen och berättade personligt om sin och Joakims bakgrund. Livet blir sällan som man tänkt sig, sade hon, och konstaterade att det ibland till och med blir bättre än man hade kunnat föreställa sig. Sofia och Joakim blev inte Hollywoodstjärna och fotbollsproffs, men de har fått leva ”the big railway dream” tillsammans. Infraservice Group måste betraktas som en framgångssaga och har vuxit enormt sedan starten 2013, något som 2015 gjorde att de av Dagens Industri blev utsedda till årets Supergasell – landets snabbast växande företag. Sofia och Joakim slår sig dock inte till ro – de har en ambition att vara ”nordens ledande partner för järnvägens bästa” och siktar på att vara 100 anställda och omsätta en halv miljard år 2020.