Succé för Congelato i glassmästerskap

Vid de Svenska glassmästerskapen knep Nässjös Congelato en pallplats i tre av fyra kategorier.

20170411_congelato

Nyligen tävlade Nässjöbaserade gelaterian Congelato i Stockholm vid Svenska glassmästerskapen. Resultatet var en succé – med diplom i tre av totalt fyra tävlingskategorier blev de en av de allra mest framgångsrika gelateriorna – och kan betraktas som Smålands mest prisade.
– När vi åkte dit hade vi inte alls några förväntningar, utan vi chansade. Vi hade fått höra från folk att vi borde tävla. Vi är så nya i branschen och har tänkt att detta var något för de med längre erfarenhet, säger Sharlet Habib, som driver Congelato tillsammans med maken Tony.

Sharlet berättar att de mest såg tävlingen som ett sätt att lära sig något nytt och knyta nya kontakter. Congelato öppnade för endast ett år sedan och har fått mycket god respons från kunder sedan starten. Om ett par veckor öppnar de sin andra gelateria, denna gång i Eksjö. Framgångarna vid Svenska glassmästerskapen kommer inte påverka verksamheten i speciellt stor omfattning, menar Sharlet, men det lär heller inte skada när man marknadsför den nya butiken.
– Det är något som lockar folk att komma och prova vår glass, det är jättebra, vi är jättestolta. Men vi kämpar hela tiden för att utvecklas, säger Sharlet.

Svenska glassmästerskapen arrangeras av Stockholmsmässan tillsammans med föreningen Årets Konditor. Det är flera kategorier man tävlar i och den som är bäst totalt kan titulera sig svensk mästare i glass. Tävlingsledare var konditor Tony Olsson från Kåkå och även lagledare för konditorlandslaget. Konditor Magnus Johansson, känd inom Nobelsammanhang och från programmet Dessertmästarna, var juryns ordförande.

Svensk mästare i glass blev Ett Bageri som drivs av Hans Berg från Stockholm.