Ny VD på JSC IT-partner

Petter Jacobs har tillträtt som ny vd på JSC, medan tidigare vd:n Christer Löwdahl tar en ny roll inom företaget.
Petter Jacobs och Christer Löwdahl.
Petter Jacobs och Christer Löwdahl.

Efter fem år som vd på JSC IT-partner övergår Christer Löwdahl i en ny roll som verksamhetsutvecklare med fokus på processutveckling och intern effekthemtagning. Som ny VD tillträder Petter Jacobs, delägare och affärsarkitekt på JSC.
– Jag känner att jag behöver gå ner lite i arbetstid och hinna med en del annat i livet. Det känns väldigt bra med upplägget där jag får fokusera på att utveckla JSC inom mitt specialområde samtidigt som vi får in en välkänd ledare i Petter som VD, säger Christer Löwdahl.

Petter Jacobs har haft operativa ledarroller på JSC i över 15 år och varit en av nyckelpersonerna för bolagets framgång. I tidigare roller som bland annat konsult, personalansvarig och affärsområdeschef har han varit med i bolagets utveckling från ett par anställda och en omsättning på två miljoner, till att idag omsätta närmare 100 miljoner med drygt 60 medarbetare.
– Det har varit en fantastiskt rolig resa och jag ser fram emot att fortsätta den i min nya roll. Jag har sedan tidigare ansvarat för vårt arbete med strategi, vision och kultur och det kommer fortsatt vara fokus i min roll som VD. Jag vill skapa förutsättningar för en verksamhet som kännetecknas av både relation och resultat, säger Petter Jacobs.

Styrelsen tackar Christer för fem framgångsrika år som vd och ser det som en bra lösning att han, med sin kunskap och erfarenhet, finns kvar i den operativa verksamheten och i styrelsen.
– Styrelsen ser också bra kontinuitet i att Petter tar över VD-rollen och önskar honom lycka till, säger Stefan Wik, styrelseordförande.

I samband med VD-bytet har JSC:s grundare Johan Schelin fått en tydligare roll som CFO med fokus på långsiktig lönsamhetsutveckling, samtidigt som Erika Wärn har tilldelats rollen som COO med ansvar för operativ verksamhet för att möta behovet av ökat dagligt ledarskap. Det gör att Petter Jacobs kan behålla fokus på arbetet med framtidens kunderbjudanden och att driva kulturarbetet för att JSC fortsatt ska vara en av Sveriges bästa arbetsplatser.
– Vi har så många duktiga ledare på JSC och med Erika och Johan i nya roller har vi pusselbitarna på plats för att möta behoven på kort och lång sikt i bolaget, säger Petter Jacobs.

Tillträde för de nya tjänsterna skedde den 1 juli 2017.