System Technologies i internationellt samarbete

System Technologies har inlett ett tätt samarbete med kinesiska mjukvaruutvecklaren Shinetech, som via sitt Karlstadskontor tar över vidareutvecklingen av affärssystemet SEBS.
Henrik Björkman, System Technologies, och Jinhua Mei, ShineTech, bekräftar avtalet mellan parterna
Henrik Björkman, System Technologies, och Jinhua Mei, ShineTech, bekräftar avtalet mellan parterna

System Technologies har sedan några år tillbaka utvecklat det egna affärssystemet SEBS. Nu har man skrivit avtal med Shinetech AB i Karlstad, om att ta över vidareutvecklingen.
– Vi har satt upp en virtuell server där all programutveckling ligger. Åtkomst ges till
både oss i Sverige och de i Kina. Varje fredag har vi en videokonferens där vi går igenom veckans arbete samt vad som skall ske nästa vecka. Då sitter personal i Wuhan, Shijizhuang, Nässjö, Jönköping och Karlstad. Det är som att vi alla satt runt samma bord, säger Henrik Björkman, System Technologies.

ShineTech är ett multinationellt företag med kontor över hela världen, bland annat i New York, Vancouver, Tampa Bay, London, Bryssel, Berlin och Karlstad. Nyligen fick System Technologies besök av sina kinesiska partners, däribland Jinhua Mei. Hon sitter normalt på kontoret i Wuhan och är en av de fyra personer som ingår i teamet för utvecklingen av SEBS. Vid besöket bekräftades avtalet mellan Shinetech och System Technologies.
– System Technologies har utvecklats mycket väl och har en stark kassa. Vi har därför beslutat att göra den här stora satsningen på vårt affärssystem SEBS. Utan ett starkt kapital är det svårt att hänga med i den här branschen, säger Henrik Björkman.

wangEn rolig detalj i sammanhanget är att Wang Shungyao, huvuddesigner för SEBS, har bland företagets 400 systemdesigners blivit nominerad som ShineStar hos ShineTech Ltd – en mycket prestigefull utmärkelse.