Tura Scandinavia firade tio år i Nässjö

Vid Tura Scandinavias tioårsjubileum bjöds åhörarna på en uppvisning i logistisk excellens.

Vid tioårsfirandet av Tura Scandinavias logistikanläggning i Nässjö fanns både Kungsbackas och Nässjös personal på plats. Idag har företaget cirka 100 anställda, varav 40 i Nässjö. Personalchef Dan Nilsson höll ihop arrangemanget. Under rundvandringen framgick det att en särskild ”Tura-anda” har vuxit fram på arbetsplatsen, något som underströks av de båda guiderna Elin Pettersson och Jimmy Sundell.

Varje dag anländer cirka 10 bilar som lossas och lagret fylls på. I det automatiska logistiksystemet snurrar 15 000 backar runt och på två personer plockar man 1000 orderrader per timme. Årligen investerar Tura Scandinavia AB ett par miljoner i logistikanläggningen. Bland annat har man nyligen investerat i en ”Crosspak-maskin” som viker lådan runt innehållet och etiketterar den per automatik, något som effektiviserar ruljansen på mindre e-handelsgods.
– Vår anläggning i Nässjö är på många sätt unik och är idag livsnödvändig för att vi ska kunna konkurrera på marknaden, säger Stefan Eriksson, VD, Tura Scandinavia AB.

Den 2 september var det fyrtio år sedan Tura Scandinavia AB bildades – och i år är det även tio år sedan företaget öppnade sin logistikanläggning i Nässjö. Företaget grundades 1976 av Carl-L Eriksson och idag ägs företaget av vd Stefan Eriksson tillsammans med syskonen Pär Eriksson och Lena Holmén.