Olf Inventory skapar en effektiv lagerhantering

Det nystartade företaget Olf Inventory hjälper andra företag att effektivisera sin lagerhantering. De har bland annat hand om QirraSounds logistik som nu valt att etablera tillverkning och lagerdistribution i Nässjö.
Per Ottosson ägare till Olf Inventory.

Det nystartade företaget Olf Inventory ägs av Per Ottosson som har en mångårig erfarenhet av lager. Han har arbetat med lager i över trettio år på ett flertal olika arbetsplatser och sett att det finns en hel del att förbättra. Det har gett honom drivkraften och modet att starta Olf Inventory för att hjälpa företag att effektivisera sin lagerhantering.
– Min målgrupp är företag som har en större del av sin verksamhet bunden i lager. Där kan jag komma in och hjälpa till med att effektivisera den inre lagerhanteringen, effektivisera tåg-, lastbil-, båt- och flygtransporter och effektivisera truckhanteringen, säger Per.

Schenker, T-Emballage, Linde Material Handling och Friska Arbetsplatser är några av Olf Inventorys samarbetspartners. Deras närmsta samarbetspartner är QirraSound Technologies Europe AB som tillverkar och säljer högtalarsystem.
– QirraSounds huvudbolag finns i USA och åt det europeiska bolaget sköter jag all logistik. Så fort tillverkningen kommer igång kommer jag att ta hand om allt ifrån emballage till leverans till kund, säger Per.

QirraSound Technologies Europe har hand om försäljningen i Europa och Asien och numera även tillverkningen av högtalarna. Högtalarna tillverkas i trämaterial och den tekniska utveckling och support av denna process är svårt att få bättre någon annanstans än på Träcentrum i Nässjö, samt att de företag som finns inom Trä och Möbelindustrin i Höglands kommuner har mycket hög kompetens inom området, menar Per.
– Kvaliteten blir så bra och så pass effektiv att det blir billigare att tillverka de här än som tidigare i USA. Tillsammans med QirraSound har vi även beslutat att lägga företagets montering, emballering och lagring i Nässjö och jag kommer att ta huvudansvaret för dessa aktiviteter och dess verksamhet, säger Per.

Uppdraget åt QirraSound knyter Olf Inventory ihop med sina andra samarbetspartners. Varorna kommer bland annat att transporteras med Schenker och T-Emballage står för emballerings material och paketeringsteknik.
– Min affärsidé är att vara spindeln i nätet. Att finnas som hjälp till företag som behöver en projektledare som bland annat kan tag i sådana här projekt, avslutar Per.