OnePartnerGroup Logistics och Cross Nordic Logistics går samman

OnePartnerGroup Logistics driver lager- och logistikverksamhet i Nässjö, Jönköping, Kungsbacka och Göteborg och Cross Nordic Logistics i Borås. Bolagen går nu samman och bildar Reach Logistics.


VD för Reach Logistics blir Johan Lindahl, tidigare VD för OnePartnerGroup Logistics.

– Vi fortsätter målmedvetet att skapa ett modernt logistikföretag som ger kunderna rätt förutsättningar för tillväxt. Vi tror på att, i en allt mer komplex och snabbföränderlig värld, erbjuda kunderna logistik som är enkel och flexibel och som ger dom en konkurrensfördel. Vi kallar det framåtlutad logistik, säger Johan Lindahl, VD för det nybildade bolaget Reach Logistics.

Målsättningen för Reach är att vara en ledande logistikleverantör för handelsföretag och tillverkande industri på den svenska marknaden. Reach Logistics erbjuder helhetskoncept för e-handel med lagerlösning, automatiserad orderplockning, distribution, transportkontrolltorn, kundtjänst, fotostudio och returlogistik.

– Borås, med Cross Nordic som ett gott exempel, är framstående inom e-handel och mode och därmed en naturlig verksamhetsort för oss. Att just Cross Nordic och OPG funnit varandra är mycket spännande. Vi delar de grundläggande förutsättningarna för att göra det här bra tillsammans; värdegrund, fokus på människor och kompetens. I övrigt tex bakgrund, kompetenser och produktionssätt så kompletterar vi varandra väldigt bra, fortsätter Johan Lindahl.

Cross Nordic har bred kompetens och mångårig erfarenhet av automatiserade lagerflöden. Reach Logistics breddar sin verksamhet och går in i automatiserad logistik och Cross Nordic Logistics får tyngden och tryggheten med Reach Logistics som huvudägare. Båda parter kommer ha stora fördelar av detta förvärv. Fredric Grosselfinger och Jonas Källqvist, ägare av Cross Nordic blir kvar i bolaget och kärnverksamheten förblir den samma.

– Detta förvärv innebär att våra befintliga och framtida kunder har möjlighet att expandera tillsammans med oss och vi ser väldigt ljust på framtiden med Reach Logistics som ny huvudägare, säger Fredric Grosselfinger, Cross Nordic Logistics.