”Pinnen” renoveras för fullt

Den forna pinnstolsfabriken renoveras för nya hyresgäster – redan idag finns över 40 olika företag i lokalerna.
Fastighetsägare Nils-Evert Sörman ser till att "Pinnen" återfår sin forna glans - bit för bit.
Fastighetsägare Nils-Evert Sörman ser till att ”Pinnen” återfår sin forna glans – bit för bit.

Fastighetsägare Nils-Evert Sörman tog sig an ”pinnen” för snart två år sedan, när hans bolag Sörmans Bygg & Entreprenad behövde en stor tomtyta och verkstad. Man uppförde en ny byggnad och påbörjade renovering av de befintliga lokalerna. Pinnstolsfabriken var rejält nedgången och det tar lång tid att renovera hela bygget. Lediga lokaler – allt från kontor på 10 kvadratmeter till en lagerlokal på 1700 kvadratmeter – görs iordning allteftersom hyresgäster kommer in.
– Vi anpassar lokaler och kontor efter hyresgästens behov. Det finns hur mycket som helst, säger Nils-Evert Sörman, ägare av Pinnstolen Nässjö AB, som förvaltar fastigheten.

Han är optimistisk inför utsikterna att fylla stora delar av fastigheten med verksamheter. Nässjö är på gång, tror Nils-Evert Sörman, som ägt fastigheter i Nässjö sedan åttiotalet.
– Det är betydligt bättre idag än det var på åttiotalet, för då var det tufft. I slutet av åttiotalet hade vi många tomma lägenheter, idag har vi inte en enda. Jag tycker att det är en positiv anda i Nässjö nu, det är jättekul, säger han.

De befintliga hyresgästerna bedriver en mängd olika verksamheter och lokalerna tjänar som såväl kontor som lagerlokaler och konstnärsateljéer. I stort sett alla storlekar på lokaler finns, vilket gör att små som stora företag kan etablera sig i de klassiska lokalerna – renoverade enligt överenskommelse med fastighetsägaren. Sörmans Bygg & Entreprenad har konstant personal på plats i renoveringsarbetet, som sker i etapper.