Raka spåret till ny frisyr

Långhåriga resenärer på mellanlandning i Nässjö har tur. Spårsaxen, belägen precis i Nässjö Resecentrum, klipper allt som rör sig.

Bakom namnet Spårsaxen döljer sig Nathalie Darén och Hanna Oskarsson. De ett år färska studenterna tog över salongen för ett knappt år sedan och har sedan dess friserat såväl Nässjöbor som förbipasserande busschaufförer.
– I slutet av trean hade jag min praktik här och den dåvarande ägaren skulle sälja salongen. Jag hade inte en tanke på att ta över den från början, men sedan blev det ändå så, säger Hanna Oskarsson.

De båda frisörerna kommer från Sävsjö respektive Bodafors, så de har inte automatiskt med sig någon kundkrets in i företaget. Men det har gått bra ändå.
– Det går bättre och bättre hela tiden, för varje månad. Vi har fått behålla många av våra kunder tack vare vår massagestol, säger Nathalie.

Men det är mer än bara en massagestol som gör ett besök på spårsaxen en trevlig upplevelse. När de tog över salongen renoverade de lokalerna, lade nya golv och utökade ytan.
– Det är mycket mer utrymme nu. Men om vi blir fler behöver vi nog byta lokaler till ännu större. Förhoppningen är att vi ska utöka inom ett par år, och kanske även erbjuda nagelvård och smink, säger Hanna Oskarsson.