Rent vatten till landsbygden

JMS Vattenrening finns nu i Nässjö och ska se till att även landsbygden får rent vatten.

I Nässjö med omnejd finns tusentals enskilda brunnar. Att kunna få rent vatten även ute på landsbygden är något som Thomas Hermansson ska se till. För några månader sedan öppnade han en filial för JMS Vattenrening i Nässjö, och tror på ökad försäljning under sommarhalvåret.
– Det börja komma mer och mer folk, och många börjar fråga om sommarstugor och liknande, berättar han.

Det kommunala vattnet har Livsmedelsverket full koll på. Det är när man hamnar utanför tätorten som vattnet plötsligt blir individens ansvar. Socialstyrelsen rekommenderar att man testar vattnet vart tredje år.
– Runt Nässjö är det vanligt med hårt och surt vatten. Är vattnet hårt löser knappt tvålen upp sig när man tvättar händerna, säger Thomas Hermansson.

I många brevlådor dimper det därför ner en tom flaska och en informationsfolder från JMS Vattenrening. På så sätt kan man gratis testa sitt vatten.
– Det är många som får upp ögonen för vattenrening på så sätt. Är det dåliga värden så får man göra fler tester på Allkontroll i Linköping.

JMS Vattenrening säljer som enda svenska företag patenterade produkter från Hague och Waterboss. En renare kostar mellan 15 och 30 tusen kronor. En stor investering, men med tanke på att den ska användas under många år och fyller en väsentlig funktion är det många som ser det som en oumbärlig ägodel.

Thomas Hermansson har arbetat i 23 år som truckreparatör över och har rest runt i samma område som nu är hans JMS-distrikt, så han är van både resandet och det ensamma jobbet.
– Men jag träffar givetvis mycket människor – av alla de sorter – när jag är ute.

Och även om han trivs i rollen som enmansfirma hoppas Thomas Hermansson kunna ha anställt en person inom ett år.
– En riktigt bra säljare och reparatör i ett, det vore perfekt, avslutar han.

 


JMS Vattenrening finns på Postgatan 11 C i Nässjö och har öppet för besök på tisdagar kl. 09.00-12.00 samt torsdagar kl. 14.00-17.00.