Vår Mat mättade Bomässan

När Bomässan lockade över 7000 personer till Vetlanda i månadsskiftet mars-april var det Nässjöföretaget Vår Mat som utfodrade arrangörer och besökare.

Den välbesökta mässan krävde en omfattande cateringinsats.
– Totalt var det nog närmare 1000 serveringar, sett till tre dagar. Mässan slog alla förväntningar i antal deltagare, det var jättehäftigt, säger Anna Palmgren på Vår Mat.

Nässjödamerna bakom det relativt färska företaget har fått snurr på cateringen och förser såväl bröllop som mindre tillställningar med högkvalitativ mat. Med kött endast från gårdar i Småland (hängmörat naturligtvis) och ett tydligt ekologiskt tänk har Vår Mat nischat in sig på matmedvetna, det vill säga på dem som gärna tänker på både miljö och hälsa – sannolikt en växande grupp.
– Vi jobbar alltid med råvaror utan tillsatser och arbetar med recept som inte innehåller ohälsosamma produkter, berättar Malin Hellsund.

På Bomässan hade Vår Mat även möjlighet att marknadsföra sin butik och den redan välkända Matkassen. För catering i all ära, det är trots allt Matkassen som Vår Mat framförallt bygger sin verksamhet kring – en noggrant utvald uppsättning råvaror och recept för en veckas kulinarisk extas. Vardagslyx, förstås. Men de som tror att färdiga matkassar bara är till för dem som har butler och pianoformad pool bör omvärdera. Firma Hellsund och Palmgren levererar matkassar till människor av alla de slag och tror att allt fler människor i småstäderna vågar tillåta sig att utnyttja tjänsten.
– I och med rot och rut börjar folk bli mer och mer bekväma i att ta hjälp med sådana här tjänster. Det här är verkligen inte en tjänst för rika, säger Malin Hellsund.
– Tvärtom får vi ofta respons från kunder som säger att det istället blir billigare i längden, säger Anna Palmgren.

Något förvånande är det inte heller endast barnfamiljer med pressat schema som anlitar Vår Mat. Kassen för två personer är lika populär som den för fyra, och åldersspannet på kunderna är stort. Kanske är närproducerad mat med hög kvalitet helt enkelt något som folk i alla åldrar uppskattar.

Läs mer på Vår Mats webbplats.