Rivstart för Nodum Revision

Nodum revision såg dagens ljus så sent som i november 2018 och är idag redan cirka 10 anställda. ”Det har gått över förväntan”, säger Johan Lagerqvist, delägare och en av grundarna till bolaget.


I nyrenoverade och fräscha lokaler på Anneforsvägen sitter Nodum Revision.

Johan Lagerqvist, som är en av grundarna till revisionsbyrån, är mycket nöjd med hur bolaget har utvecklats.

Nodum Revision erbjuder tjänster inom revision, bokslut, löpande redovisning, skatter och rådgivning i ekonomiska frågor.

– Vi är en heltäckande ekonomipartner, och vi upplever att det uppskattas av våra kunder, säger Johan Lagerqvist. Det är skönt och bekvämt att ha en och samma kontaktperson för alla ekonomiska frågor, fortsätter han.

Personalen på Nodum har tidigare jobbat tillsammans på ett större företag i branschen, men på grund av omorganisationer och utförsäljning av delar av verksamheten valde Johan tillsammans med kollegorna Bodil Adolfsson och Lina Mattson att ta steget till eget företag.

– Vi vill vara ett starkt lokalt alternativ. Vi kommer inte att försvinna från orten, det kan våra kunder lita på, säger Johan.

Precis som i många andra branscher har digitaliseringsvågen sköljt över redovisningsbranschen med stor kraft.

– Vi kan hjälpa företag som vill ha en helt digital lösning för sin bokföring. Vi erbjuder exempelvis fakturascanning och liknande tjänster, berättar Simon Fogelberg. Men vi har stor respekt för de kunder som inte känner sig redo att ta steget riktigt än. Hos oss kan man vara både digital och traditionell, fortsätter han.

Hoppas på fortsatt tillväxt

Nodum revision sitter centralt i nyrenoverade lokaler i ”trekanten” mellan Anneforsvägen och Köpmansgatan, en klassisk gammal byggnad som många nässjöbor känner igen.

– Det är en av de äldre byggnaderna i Nässjös stadskärna, säger Johan Lagerqvist. Den har bland annat belönats med Nässjö kommuns byggnadspris 2014 när den renoverades och återställdes till sitt ursprungliga utseende, fortsätter han.

I lokalerna finns gott om plats att växa även om företaget just nu inte aktivt söker efter personal.

– Vi har hittat en ganska lagom nivå, men på sikt vill vi växa och bli ännu större i Nässjö och på Höglandet, säger Simon Fogelberg.

Ny intressent i Nässjö Näringsliv

Nodum Revision gick nyligen in som intressent i Nässjö Näringsliv AB och blir därmed ett av cirka 370 företag som vill vara med och skapa ett ännu bättre näringslivsklimat i kommunen. Som intressent får man även stöd från en affärsutvecklare och ingår i ett nätverk, som kan leda till fler affärer.

– Den 13 maj medverkar vi i Nässjö Näringslivs starta eget-kurs där vi kommer att gå igenom bokföring, redovisning och andra ekonomiska frågor som är viktigt att ha koll på som nyföretagare, säger Simon Fogelberg. Nässjö Näringsliv är ett viktigt nätverk för oss, fortsätter han.

Redovisning och ekonomisk rådgivning handlar mycket om förtroende, något som gänget på Nodum känner att de har från sina kunder.

– Många känner igen oss sedan tidigare och det tror jag är en fördel. Vi är nya som företag, men här finns jättemycket olika kompetenser och massor av erfarenhet, avslutar Johan Lagerqvist.


>> Läs mer om Nodum Revision på deras hemsida