SB Seating köper holländsk marknadsledare

Scandinavian Business Seating köper Hollands ledande kontorsstolstillverkare BMA Ergonomics.
Varumärket Axia läggs nu till i Scandinavian Business Seatings slagkraftiga portfölj där RH, RBM och HÅG redan ingår.
Varumärket Axia läggs nu till i Scandinavian Business Seatings slagkraftiga portfölj där RH, RBM och HÅG redan ingår.

Scandinavian Business Seating har skrivit under en överenskommelse om att förvärva 100 procent av BMA Ergonomics andelar, Hollands ledande företag inom kontorsstolar. Företaget säljer produkter under varumärket Axia. Avsikten är att BMA ska gå samman med SB Seatings kontor i Nederländerna.
– Förvärvet av BMA Ergonomics är i linje med vår strategi att växa och kommer att hjälpa oss att stärka vår position i Benelux i nära samarbete med våra hängivna distributionsnätverk. I kombination med BMA, vilka har en omsättning på cirka 18 miljoner Euro och över 90 anställda, kommer vi att utgöra den största spelaren i ergonomiska sittlösningar för kontor i Benelux, säger Lars I. Røiri, vd för SB Seating Group.

BMA Ergonomics har under en tid letat efter partners för att stärka företaget.
– Vi är väldigt entusiastiska över möjligheten att bli en del av ett av världens ledande företag i den här branschen. Tillsammans blir vi ledande i Benelux och vi stärker vår marknadsposition i andra europeiska länder, säger Koen van Eig, VD för BMA.

I Nässjö är tongångarna positiva. Även om förvärvet inte innebär några omedelbara effekter för produktionsanläggningen i Nässjö, innebär det ett steg i rätt riktning.
– Vi får en mycket starkare position nere i Beneluxregionen och delar av Tyskland. Det är bra produkter och ett känt varumärke framförallt i den regionen, säger Berndt Axelsson, vd SB Seating AB Sverige.

Scandinavian Business Seating har produktion i Nässjö och i Røros och säljer de tre skandinaviska varumärkena RH, HÅG och RBM. Till dessa läggs nu det Holländska varumärket Axia. BMA Ergonomics har sin tillverkning i Zwolle i Nederländerna.