Smålands Husservice säger inte nej

Smålands Husservice lovar allt utom fint väder – erbjuder rabatt till Nässjö Näringsliv AB:s intressenter.
20131210_smalandshusservice
Ännu en dag på jobbet. Jacco och Jolijn Meijvogel sköter Smålands Husservice från hemmet i Sandsjöfors.

På Höglandet finns 800 fritidshus som ägs av framförallt tyskar och holländare. Det krävdes en holländare att komma på att alla dessa behöver hjälp att sköta fastigheten under resten av året: Jolijn och Jacco Meijvogel driver företaget Smålands Husservice och började mycket riktigt med just fritidshus men har utvidgat sin kundkrets till att omfatta även företag.
– Vi kan fixa allt utom bra väder och säger inte nej till ett uppdrag. Om inte vi kan ordna det så har vi någon i vårt nätverk som vi anlitar. Vi arbetar hårt med grundläggande saker som att komma när man lovat att komma och att göra vad man lovat att göra, säger Jacco Meijvogel.

Företaget har drivits i drygt två år och är går riktigt bra. Med franchisekontor inkluderat täcker de in hela Småland öster om E4:an i sitt upptagningsområde och utför lokalvård, fastighetsskötsel, trädgårdsskötsel – allroundservice med andra ord. Huvudkontoret är på hemmaplan där hustrun Jolijn sköter (förutom barnen) bokföringen.

Jacco Meijvogel hade ett välbetalt jobb utanför Utrecht som Supply Chain Manager för en kedja med 500(!) butiker, och Jolijn jobbade heltid som distriktssköterska. Men Nederländerna, med dubbelt så många invånare som Sverige på en yta något större än Smålands, var för trångt för Jacco och Jolijn som ville ha plats även för barn. Flytten till Sverige gick i april 2011. Från finkostym till hemmakontor, familjemiljö och två barn omkring sig.
– Det fanns ingen fritid i mitt förra jobb. Det är stor skillnad nu, jag har planerat allt fram till nästa vecka så nu idag åker vi faktiskt hela familjen till Stockholm på semester, säger Jacco Meijvogel.

Redan i Nederländerna tog de båda svensklektioner, vilka senare visade sig vara skånsklektioner om man får tro de svenska grannarnas reaktioner. Tack vare att deras tidigare lärare var en Lundatös kom paret till Sandsjöbaden med en svårbegriplig blandning av holländsk och skånsk dialekt. Men efter ett halvårs privatlektioner på plats är de nu Smålandifierade.

Målmedvetenheten hos det holländska paret är imponerande: på två år har de etablerat sig som företagare i ett nytt land med en ny kultur och ett nytt språk. Nu det är Sverige för hela slanten och barnen, menar de, kommer att heja på Sverige i fotbollssammanhang. Kanske inte det klokaste när man betänker alternativet, men en tydlig signal att Sverige nu är deras hemland för gott…


>>Smålands Husservice ger 10% rabatt till Nässjö Näringsliv AB:s intressenter