Solstudion har öppnat i Nässjö

Solstudion har öppnat i Nässjö – ett obemannat solarium i fräscha, nyrenoverade lokaler. Bakom satsningen står Amanda Habib, som har många järn i elden.

Solstudion har öppnat i Nässjö

Den som har varit inne i Pinnens lokaler i Nässjö tidigare lär få svårt att känna igen sig i Solstudion – en yta som genomgått något av en ”extreme makeover”: från murriga, slitna miljöer till en helrenoverad, ljus och fräsch anläggning. Solariet har varit en dröm för Amanda Habib under flera års tid, och efter mycket sparande och arbete har hon investerat i sin affärsidé, där fyra solarierum finns öppna mellan 07-23 dagligen.
– Jag har haft stor hjälp av folk runtomkring mig, inte minst mina föräldrar. Utan dem hade det inte varit möjligt, säger hon.

Amanda är bara 21 år gammal och parallellt med affärsverksamheten läser hon till gymnasielärare och arbetar på Circle K. På Solstudion är hon så ofta som möjligt för att hålla rent och snyggt för sina kunder. Med andra ord har hon inte svårt att fylla sin tid.
– Jag är en sån som gillar att ha många bollar i luften, jag måste ha någonting att göra hela tiden.

Det finns ett tydligt fokus på smidighet i Solstudion. Betalning sker antingen med mynt eller via en app och systemet är pedagogiskt. Det finns en hel del restriktioner kring solarier – från och med september blir det artonårsgräns enligt en ny lag som träder i kraft. Man kan heller inte sola längre än femton minuter åt gången, något som styrs med automatik i Solstudion.
– Här finns det tips på hur du ska sola, hur ofta du ska sola och så vidare. I lagom mängd är det ett bra tillskott på D-vitamin eller bara för att hålla sig fräsch och brun, säger hon.

Om Solstudion blir ett lyckat koncept har Amanda planer på att utöka till fler rum och även på sikt att öppna solarier på fler platser. Hon öppnade Solstudion i maj, och även om mycket kan sägas om sommaren 2018 var den knappast en högsäsong för solarier. Men med hösten i antågande är Amanda positiv.
– Jag har mycket tålamod, jag vet att företagande inte är en spikrak resa uppåt omedelbart. Men självklart blir hösten och vintern en helt annan sak, avslutar Amanda Habib.

Solstudion finns i forna Pinnstolsfabriken på Mellangatan 21 i Nässjö.