Stor efterfrågan på elhybrid hos Atteviks

Atteviks upplever en enorm efterfrågan på nya Passat GTE med laddhybrid.
Björn Runfeldt, Key Account Manager, Atteviks, samt Nils  Sjöberg, Key Account Manager VW Fleet, vid en visning av den nya Volkswagen Passat GTE elhybrid.
Björn Runfeldt, Key Account Manager, Atteviks, samt Nils Sjöberg, Key Account Manager VW Fleet, vid en visning av den nya Volkswagen Passat GTE elhybrid.

Efter att Atteviks öppnade sin nya anläggning i Nässjö förra året, har företaget slagit försäljningsrekord. På den nya anläggningen säljer man fler bilar än man gjorde i Eksjö och Nässjö sammanlagt tidigare. Den senaste framgången stavas Passat GTE med laddhybrid – en bil som är osedvanligt skonsam mot miljön. Redan nu har bilen sålts i 800 exemplar, som kommer att levereras under början av 2016.
– Bilen ligger i premiumsegmentet, men vi menar att totalkostnaden blir lägre med denna bil än med bensin- eller dieselbilar i samma storleksklass. Kör man på el mer än 30 procent så är detta alternativ mer kostnadseffektivt än jämförbara bilar. Man kompenserar det högre inköpspriset, säger Björn Runfeldt, Atteviks.

Volkswagen Passat blev årets bil 2015 och säljs i mängder av exemplar med samtliga drivmedelsslag. Den nya varianten med laddhybrid är efterlängtad och finns både i Sedan och Kombi, kan köra upp till 50 kilometer med ren eldrift. Finesserna som underlättar körningen är många, menar Björn Runfeldt.
– Den har farthållare med radar, vilket innebär att den håller avstånd till bilen framför. Om man blir trött och håller på att somna känner bilen av det och varnar. Det finns tillval med kamerasystem som ger 360 graders parkeringsvy, och fickparkeringshjälp, säger han.

Atteviks bilmärken – Volkswagen, Seat, Audi och Skoda – fortsätter att ta marknadsandelar i Sverige, vilket bidrar till att Atteviks fortsätter att slå nya rekord.

>>Läs mer om Volkswagen Passat GTE