Sunnywest Afroshop – ny butik i Nässjö

I centrala Nässjö har Sunnywest Afroshop öppnat, butiken som specialiserar sig på afrikanska varor och hårvård.
Sunnywest Afroshop i Nässjö
Sunny Jeremiah framför sin butik.

På Storgatan i Nässjö, mittemellan Beson och Dressman, kan man numera få smaka på Afrika. Här säljs bland annat sötpotatisen ”jams” och speciella afrikanska mangofrön (Bush mango seeds). Ägaren Sunny Jeremiah berättar att man använder dessa mangofrön för att göra en speciell soppa som kallas för Ogbono Soup i Nigeria. Han själv kommer från Nigeria och fick inspirationen av sin mamma att öppna en alldeles egen butik.
– Min mamma har gjort samma sak i mitt hemland och ända sedan jag varit liten har jag drömt om att öppna butik också, säger Sunny.

Valde Nässjö

Att det blev just Nässjö som Sunny valde att etablera sin butik i, var för att han såg att det fanns en marknad. Han själv saknade vissa speciella afrikanska produkter i kommunen och var tvungen att åka till Jönköping för att få tag i dem.
– Eftersom inte bara jag åkte till Jönköping för att handla vissa saker, utan även andra som jag känner, tänkte jag att jag borde öppna en butik här, säger Sunny.

Och så blev det. I juli slog Sunny upp portarna till Sunnywest Afroshop. Här finns inte bara matvaror som används mycket i Afrika, utan även andra varor som används i bland annat Asien, berättar Sunny. Förutom livsmedel säljer han även kläder, smycken, peruker, löshår och hårvårdsprodukter. Han berättar att om man köper en peruk eller löshår hos honom, finns det även möjlighet att göra i ordning sin nya frisyr med diverse stylingsverktyg.
– Jag klipper även afrohår här i butiken och är på gång att anställa en person som ska fläta hår, säger Sunny.

Man kan med andra ord säga att det inte bara en butik som har flyttat in på Storgatan 39A, utan även en hårsalong. Om man är intresserad av att besöka Sunnywest Afroshop ska man göra det mellan 09.00-18.00 som är deras öppettider under vardagar och 10.00-15.00 under lördagar.


 

Drömmer du också om att starta en butik eller annan verksamhet? Gå vår Starta eget-kurs som börjar den 23 oktober! Sunny Jeremiah gick själv kursen innan han öppnade sin butik i Nässjö. >> Läs mer om kursen