Svensk Tågkraft på spåret

Svensk Tågkraft i Nässjö med nye VD Anders Löfgren gör en storsatsning. Man har förvärvat ett unikt ellok från Tyskland som har 7 500 hkr och sex axlar.

Anders Löfgren är ny VD och ägare av Svensk Tågkraft i Nässjö. En erfaren man som kämpat länge ”på spåret” och inte varit rädd för utmaningar och friska tag. Nu satsas det vidare.
Bland annat har Svensk Tågkraft förvärvat ett unikt ellok från Tyskland som har 7 500 hkr och sex axlar. Till sommaren skall det vara driftklart.
– Hittills har vi lagt in fyra mil kabel i loket. Man får inte vara rädd för utmaningar, säger Anders Löfgren.

Poängen med att ha ett så kraftfullt lok i maskinparken är naturligtvis att dragkapaciteten blir imponerande. Det handlar om 2400 ton. Redan nu är det köbildning från olika intressenter som vill ta del av detta loks förnämliga egenskaper.

Det är inte svårt att bli imponerad när man besöker Svensk Tågkraft och ta del av den arbetskapacitet och gnista som finns hos Anders och hans medarbetare. Vi gör en filmad intervju framför ett nylackerat diesellok som i våra ögon ser alldeles nytt och fräscht ut. Det skiner om den imponerande skapelsen, liksom om motorn som står framför. Faktum är att loket hade stått stilla i nio år, var delvis sönderrostat och var dolt av djup snö när Svensk Tågkraft kom över det. Anders filosofi är enkel; -Lok skall inte stå oanvända. Vi har flera gånger lyckats göra det nästan omöjliga möjligt. Inte undra på med sådan personal. Det här loket kommer att fungera alldeles utmärkt.

Verksamheten vid Svensk Tågkraft kommer att fortsätta i samma omfattning som tidigare.  Man sysslar med underhåll, service, reparation om ombyggnad och man hyr ut och säljer järnvägsfordon av olika slag från service- och underhållsverkstaden i Nässjö. Företaget förfogar över 18 lok. Men icke att förglömma; man förfogar över mycket kompetent arbetskraft. Från VD Anders Löfgren som minns dagar då han låg utomhus i minusgrader, kröp under lok och såg till att det fungerade – till dagens fina möjligheter då man har fyra spår i lokhallen med utmärkta möjligheter att göra ett bra jobb.

Svensk Tågkraft är också delägare i transportföretaget CFL Cargo Sverige AB. Hemsidor: www.tagkraft.com samt www.cflcargo.se