Tittis växer och får massör

Tittis Hårdesign utökar sina lokaler och får in massör Linda Fanemo under samma tak. Inredningen är alltjämt jordnära och ombonad.

Alla som klippt sig på Tittis Hårdesign vet att lokalen är inredd som en smakfull antikhandel. När de nu har utökat ytan har de fortsatt på samma tema.
– Vi är nog inte några som känner för det här med hi tech. När öppnade salongen för åtta år sedan ville jag ha en stil med jordnära toner och ombonad stil, säger Titti Sköld.

Inte ”ljust och fräscht” med andra ord. Eller snarare: inte sterilt och själlöst – fräscht är det onekligen. Men lika klassisk som inredningen är, lika toppmoderna är de i sitt arbete. Titti Sköld har nyligen blivit suppleant riksstyrelsen för branschorganisationen Frisörföretagarna där man driver frågan om certifiering av frisörer. Kvalitet, med andra ord, är a och o.

Totalt arbetar nu fyra personer i Tittis lokaler. Carolin Jonsson och Titti Sköld utgör Tittis Hårdesign medan de andra två har fristående företag. Thai Le hyr en frisörstol av Titti men är ändå ”en i gänget”. Någon konkurrens finns det inte överhuvudtaget.
– Vi jobbar som ett team, som en enda salong, men skillnaden är att vi har egna kassor och konton, säger Thai Le.
– Vi frågar alltid kunden vem de vill klippa sig hos när de ringer, så vi arbetar verkligen tillsammans, säger Titti Sköld.

Massagetillskott
Det nya tillskottet i salongen är Linda Fanemo, som tills nyligen har haft sin massageklinik i hemmet ute på landet. Hon erbjuder klassisk och taktil massage.
– Jag har jättemånga kunder som inte har bil, där anhöriga tidigare har kört ut dem till mig. Det blir betydligt lättare för sådana kunder nu här inne i stan. Och det blir självklart lättare för mig att nå fler kunder, säger hon.

Förhoppningen är att massageverksamheten ska ge kunder till frisörsalongen och vice versa. Och fördelarna med att ha flera olika verksamheter under samma tak är något som hela salongen skriver under på. Kanske är det närvaron av en tvättäkta massör som inspirerat frisörerna att själva nu erbjuda extra lång hårbottenmassage vid en klippning – en så kallad damklippning deluxe (eller herrklippning deluxe om man råkar vara av den andra typen).

Våga satsa
Och det är inte otänkbart att det blir fler utökningar i Tittis Hårdesign. Lokalerna är ännu inte fyllda till brädden, så potentialen finns.
– Det måste hända någonting i Nässjö. Jag tror att vi kommer att växa. Man får inte vara rädd för att göra någonting, man får satsa och hoppas att det genererar någonting tillbaka, säger Titti Sköld.

Och visst satsar hon. I vår planerar hon att ta hit frisörkändisen Mariana ”Mirre” Hammarling från Stockholm för en workshop.
– Då kommer jag att bjuda in alla frisörer i Nässjö. Det känns bra om man kan samarbeta, säger Titti Sköld.