Svensk Tågtrafik: ”Vi har fördubblat antalet anställda”

Förra året gick Svensk Tågtrafik från sex medarbetare till tolv. Nu hoppas man på fler anställningar tack vare nya samarbeten.
Svensk Tågtrafik: "Vi har fördubblat antalet anställda" berättar Anders Löfgren och Lennart Eliasson
Anders Löfgren och Lennart Eliasson i verkstaden i Nässjö.

På bara ett år har Svensk Tågtrafik i Nässjö dubblerat antalet anställda. Under 2017 anställde man sex lokförare, vilket innebär att man idag har tio lokförare, en planerare och en utbildare. I ett möte med Anders Löfgren och Lennart Eliasson, båda delägare i Svensk Tågtrafik tillsammans med Benny Löfgren, konstateras att man ser mycket ljust på 2018 och tror att det kan bli ytterligare anställningar.

– Innan årsskiftet blev vi delägare i Linccon Scandinavian Cargo AB. Ett delägarskap som tillför transportkapacitet, personal och trafiktillstånd åt Linccon och fler uppdrag för oss, vilket säkerligen kommer att leda till ännu fler jobb, säger Anders Löfgren.

Linccon Cargo, som har sitt huvudkontor i Stockholm, bedriver verksamhet inom transport och logistikhantering. Med Svensk Tågtrafik som delägare blir de nu en komplett aktör inom transport och maskinkapacitet, inklusive operatörer, planering och säkerhetsfunktioner, vilket också gynnar Svensk Tågtrafik.

– Vi jobbar mer med ”delarna” medan Linccon är specialister på att leverera helheten. Därför ser vi detta som ett fantastiskt komplement till Tågtrafik, säger han.

– De blir vår förlängda arm, tillägger Lennart Eliasson.

Svensk Tågtrafik är systerbolag med Svensk Tågkraft under moderbolaget STAB. Tillsammans är Svensk Tågkraft och Tågtrafik en fullserviceaktör inom tåguthyrning, reparationer och service. Genom Svensk Tågtrafik erbjuder man också kompletta logistiklösningar i form av flexibla och snabba transporter, specialtransporter, transportlösningar och växlingsuppdrag inom järnväg och järnvägsentreprenad.

Nytt kontrakt med Vossloh

Lennart Eliasson berättar att man skrivit ett två-årskontrakt med Vossloh om att utföra just växeltransporter. Ett kontrakt värt cirka 20 miljoner kronor.

– Vi körde ett par växeltransporter under 2017 åt Vossloh och då vi etablerade ett bra samarbete, utvecklade vi det och skrev kontrakt om att köra alla Sveriges växeltransporter, säger han.