System Technologies blir Xerox-partner

System Technologies har blivit en “Xerox Authorised Document Technology Partner” – breddar sitt kunnande för att ta totalansvar över kundens IT.
Mladen Brtan, Sebastian Björkman, Richard Ritheim och Mattias Stennert.
Mladen Brtan, Sebastian Björkman, Richard Ritheim och Mattias Stennert.

System Technologies har certifierat sig som partner till Xerox, vilket innebär att de kommer att sälja och ha full service på tjänster knutna till Xerox multifunction printers.
– Xerox intresserar sig för oss som ett kunskapsföretag. Vi jobbar med nätverk och säkerhet och Xerox vill inte bara ha säljare där ute, utan sådana som arbetar med dessa saker på ett engagerat sätt, säger Richard Ritheim, marknadsansvarig på System Technologies.

En kopieringsmaskin är inte längre blott en kopieringsmaskin, utan en integrerad del i ett företags IT-system. MFP, eller ”multifunction printer” har idag funktioner som går vida bortom rena utskrifter.
– Det handlar om dokumenthantering, scanning, scanning till epost och mycket annat, säger Mladen Brtan, tekniker vid System Technologies.

System Technologies är inte intresserade av att kränga maskiner för sakens egen skull. Hos sina befintliga kunder har de märkt av behovet av integrerade printlösningar. Saker och ting ska helt enkelt fungera underhållsfritt.
– Våra kunder säger ”vi vill inte anlita en kopieringssäljare, vi vill ha en IT-leverantör som tar totalansvar och har kunskapen att integrera maskinen på ett säkert och funktionellt sätt”. Förr var det en kopieringsmaskin som kunde köpas av vem som helst. Man ställer helt andra krav idag, säger Richard Ritheim.

Detta innebär att System Technologies inte bara säljer Xerox utan utför även all service på maskinerna. Sebastian Björkman är en av teknikerna som certifierat sig hos Xerox.
– Vi hanterar allt från leverans till att det är dags att byta ut den. Vi märker tydligt att allt hänger ihop allt mer. Det vanliga IT-företaget finns inte längre – det man vill ha är en teknisk partner, säger han.

System Technologies tar med sig en mångårig erfarenhet av IT-säkerhet in i hanteringen av Xerox MFP, och arbetar med lösningar för att göra utskrifter så säkra som möjligt.
– Det handlar om att till exempel min utskrift inte ska kunna läsas av någon annan som råkar hinna före till skrivaren. Det finns tekniska lösningar för de här bitarna, säger Richard Ritheim.

Nässjöföretaget blir den andra partnern som certifieras av Xerox i år.