Thimons nominerade till prestigefyllt bagarpris

Thimons konditori, med Linda och Markus Ekelund i spetsen, är ett av fem företag som nominerats till Årets Företag i bageribranschen.
Markus Ekelund, Thimons Konditori
Markus Ekelund, Thimons Konditori

Markus och Linda Ekelund, som driver konditoriet Thimons, har blivit nominerade till Årets Företagare i bageribranschen. Det är Sveriges bagare & konditorer (SBK) som delar ut priset bland sina cirka 500 företag.
– Det känns som en vinst bara att vi har blivit nominerade bland så många, säger Markus Ekelund.

Med gedigen bak-grund som konditor i tio år tog Markus Ekelund tillsammans med hustrun Linda över Thimons 2008. Då fanns butikerna i Aneby och Nässjö, som sammanlagt omsatte sju miljoner kronor. Idag finns även en butik i Eksjö och företaget omsätter över 23 miljoner kronor. Bara i Nässjöbutiken är omsättningen på 15 miljoner kronor, en sällsynt siffra för en enskild bageributik. Vad är då hemligheten?
– Dels har vi ett bra läge vid stationen. Och vi har hela tiden haft en medveten satsning på kvalitet, både i hantverket och i råvarorna. Även servicen och bemötandet jobbar vi mycket med, och fikamiljön, säger han.

På Thimons uppdaterar de regelbundet inredningen, dels för att förbli moderna, men också för att möblerna helt enkelt slits av den stora tillströmningen av kunder. De har många stamkunder, även bland dem som bara byter tåg i Nässjö.
– Många som pendlar mycket stannar här mellan tågen. Framförallt Stockholmare uppskattar prisnivån här. Det är Stockholmskvalitet till Nässjöpris, säger Markus Ekelund.

Lördagen den 9 april avgörs det vilka som är Årets Företagare i bageribranschen. Enligt SBK vill man ”premiera den företagare i bageribranschen som gjort något utöver det vanliga och som kan fungera som ett inspirerande exempel för övriga branschen”.

Fem finalister finns bland de nominerade:
Joel och Fia Christenson, Kringelgården, Saltsjöbaden
Markus och Linda Ekelund, Thimons, Nässjö
Christian Jörgensen, Dahls Bageri, Göteborg
Ted Johansson & Conrad Tyrsén, Dessert & Choklad, Stockholm
Kristoffer Delselius, Delselius Konditori, Gustavsberg