Tijarat hjälper företag att nå marknad i Pakistan

Efter att ha sett behovet av en outsourcing partner som kunde hjälpa svenska och pakistanska företag att expandera i varandras länder, bestämde sig Affan Rashid för att starta Tijarat AB.
Tijarat AB:s grundare Affan Rashid
Affan Rashid, grundare till Tijarat AB, har sin bas i kontorshotellet Nässjö Business Park.

För fyra år sedan flyttade Affan Rashid från Pakistan till Nässjö. Här skulle han ta sin master i International Logistics and Supply Chain Management på Jönköpings Universitet. Planen var att jobba inom textilhandeln, då han var textilingenjör i grunden och har jobbat flera år inom denna industri, men under sin studietid såg han behovet av en outsourcing partner som kunde hjälpa både svenska och pakistanska företag att expandera.

– Det var framförallt företag i Pakistan som tog kontakt med mig och ville att jag skulle vara kvar i Sverige efter att jag hade tagit min examen, för att finnas här på plats på deras framtida exportmarknad. Så jag startade Tijarat AB under 2016, säger Affan Rashid.

Kontakter i Pakistan

Affan Rashid berättar att han bland annat kan hjälpa svenska företag att sälja sina produkter i Pakistan och hitta franchisetagare.

– Under mina 13 arbetsår i textilindustrin jobbade jag upp ett gediget nätverk i Pakistan. Det är det nätverket som jag nu använder mig av i Tijarat, säger han.

Det är inte bara inom textilindustrin som Affan Rashid har kontakter i, utom i många andra branscher också.

– Jag kan bland annat hjälpa företagare i restaurangbranschen att hitta franchisetagare. Dessutom hjälper jag företag att utveckla sin försäljning, marknadsföring och distribution. Jag har två säljkontor i Pakistan med erfaren personal, avslutar han.