Titti’s Hårdesign trivs i nya lokaler

I december flyttade Titti’s Hårdesign till Rådhusgatan 40. Med större lokaler finns utrymme att utöka med fler medarbetare.

tittis475

Titti Sköld måste betraktas som något av en veteran i frisörssammanhang med sina 34 år i branschen, och har en stor kundkrets i sin salong, Titti’s Hårdesign. Hon lutar sig dock inte förnöjsamt tillbaka, utan satsar framåt. Nyligen flyttade hon in i nya och större lokaler på Rådhusgatan.
– Man får egentligen aldrig sätta sig ner och vara nöjd, jag tror att det är ganska farligt. Man får aldrig säga ”nu har vi så mycket kunder”, säger hon.

Det är förvisso sant att Titti har många stamkunder. Att de fortsätter att gå till just hennes salong tror hon handlar om servicen.
– Jag tror att kunderna känner sig trygga när de kommer till oss. Gör vi något fel så fixar vi till det och klipper man sig här första gången så säger vi att de ska känna efter lite när de har tvättat håret själva. Det tror jag att många uppskattar, säger hon.

Nya kunder hittar hela tiden till Titti’s Hårdesign, i alla åldrar.
– Ungdomarna kommer också, de som går i sjuan åttan. Det är så roligt, för många av dem vill att just jag ska klippa dem. En del tror att bara för att man är lite äldre så klipper man bara gamla tanter. Alla är välkomna till Tittis, säger hon.

Tittis Hårdesign är medlem i Frisörföretagarna där Titti sitter som ordförande för Småland, Blekinge och Gotland.
– Under 2016 lanserades frisörlicensen, det är ett viktigt steg i branschen och en tydlig vink till kunderna att vi är utbildade i yrket.

Titti’s Hårdesign har för närvarande fyra frisörer, plus Cissis Modellfransar, som också huserar under samma tak. Ytterligare en anställd kommer tillbaka från föräldraledighet under året. De nya lokalerna ger en bättre arbetsmiljö i och med sin större yta, där hon följt de normer som krävs för att öppna ny salong. Det ger även möjligheter att utöka personalstyrkan ytterligare. Dessutom är Titti något av en inredningsfantast och tycker att den hundraåriga fastigheten stämmer väl överens med hennes tankar om god smak.
– Det är viktigt för medarbetarna, de ska ju känna ”wow” när de kommer till jobbet. Det finns också vissa normer, att runt arbetsplatserna ska det vara 110 centimeter och det höll jag inte riktigt på förra stället. Och så vill jag utöka lite, jag har inte tänkt att arbeta 60 timmar varje vecka, säger Titti.

Exakt vad det blir för utökning i Titti’s Hårdesigns verksamhet är Titti hemlighetsfull om, men klart är att hon har planer för expansion under 2017.