Vår mat säljer butiksverksamheten

Nässjöföretaget Vår mat säljer nu butiksverksamheten och fokuserar helt på att leverera hem näringsrika matkassar.

Anna Palmgren och Malin Hellsund har nu bestämt sig för att sälja butiksverksamheten. De är båda ägare till Vår mat som inriktar sig på att sälja närproducerad och ekologisk mat i Nässjö. Förutom butiksverksamheten säljer och levererar företaget matkassar, vilket de helt och hållet kommer att fokusera på i fortsättningen.
– Vi har lagt ner otroligt mycket jobb på att starta upp och driva två verksamheter, men nu känner vi att vi vill fokusera på det ena benet och har då, med tanke på var vi befinner oss i livet, valt att satsa på matkassarna, säger Anna.

Vår mat har ökat stadigt i antal kassar sedan 2012. Idag levererar de hundra kassar per vecka, vilket Anna tycker är roligt och hon berättar att matkassarna är definitivt här för att stanna. I kassen finns råvaror och recept för tre till fem middagar, beroende på vad kunden vill ha.
– Det känns skönt att kunna lägga allt fokus på kassarna. Nu kommer vi bland annat jobba ännu hårdare med att kvalitetssäkra kassarna och leta efter fler ekologiska och nära leverantörer och finslipa sortimentet, säger Malin.

De har en ”grundkasse” med lättlagade maträtter som passar alla. De har även mer nischade kassar, som i år har de börjat leverera vegetariska kassar.
– Vi levererar också en renande Detoxkur och en kom-i-formkasse. Vi har även en fruktkasse som komplement till de övriga. Alla våra kassar faller inom ramen för vår affärsidé, att vi vill jobba närproducerat, med rena råvaror och gärna ekologiskt, säger Anna.

Deras butik är en kött-, ost- och delibutik som de har haft i drygt tre år. Idag är butiken öppen tre dagar i veckan, med en cateringsverksamhet som komplement.
– Jag hoppas det finns någon som är intresserad av att ta över butiksverksamheten. Det bästa för köparen är att ta över butiken redan i månadsskiftet februari/mars, eftersom det då är lite lugnare och man som köpare får med försäljningen vid påsk som en bra grund, avslutar Malin.

För mer information, kontakta Anna Palmgren på 0380-181 00.