Vita Amandi prisnominerade för årets kroginteriör

Vita Amandi är en av tre restauranger som är nominerade till priset för årets kroginteriör vid Restauranggalan den 17 oktober. ”Kul för bygden att få en restaurang på kartan bland de stora krogarna”.

20160915_vitaamandi

Nässjörestaurangen Vita Amandi har blivit nominerade till pris för årets kroginteriör. Priset delas ut vid Restauranggalan den 17 oktober.
– Det är en stämpel på att vi gör något unikt och det är kul att en restaurang i en liten stad får synas bland storstadskrogarna, säger Marcus Fransman, delägare, Vita Amandi.

Vita Amandi är lokaliserad i en före detta kyrka, vilket gör miljön unik.
– Vi jobbade ganska mycket med inredningen i början. Det är en gammal folkkyrka och vi ville göra det både folkligt och elegant, det var ledorden från början. Alla skulle känna sig hemma, det skulle vara bekvämt och vi ville samtidigt göra något respektfullt för kyrkan, så att det känns okej att ha en restaurang därinne, säger Marcus Fransman.

Marcus Fransman och Mikael Nordström inne i Vita Amandis pubdel.
Marcus Fransman och Mikael Nordström inne i Vita Amandis pubdel.

Allt är väl genomtänkt från början, färgskalan inne i restaurangen är hämtad från altartavlan, som fortfarande sitter kvar.
– Det finns en tydlig tanke bakom det hela. Vi jobbade tillsammans med Kristina Källström-Gernes, som var till stor hjälp när det gällde designen, säger Fransman.

Vita Amandi har sedan starten för två år sedan gått mycket bra, och ”hypen” håller i sig.
– Det är kul att Nässjö ställer upp och besöker oss, det är vi jättetacksamma över. Det är kul för bygden att få en restaurang på kartan bland de stora krogarna, säger Mikael Nordström, delägare.

Restauranggalan arrangeras av branschtidningen RS (Restauranger & Storkök) i samarbete med SKF (Svenska kockars förening), Gastronomi Sverige, Chaîne de Rotisseur), Sveriges Bästa Bord, Restaurang- och hotellhögskolan, Örebro universitet och Restaurangakademien.

>>Till Restauranggalans webbplats