W.A.C Recycling med sikte mot 100 miljoner

Höglandet Skrot & Metall AB byter namn till W.A.C Recycling och siktar mot stjärnorna – ska mer än dubbla omsättningen på 2 år.
Wåge Gustafsson och Arne Widegren, W.A.C Recycling.

För att tydliggöra sin roll som fullständigt återvinningsföretag heter Höglandet Skrot & Metall AB numera W.A.C Recycling. Namnet kommer från initialerna i ägarnas förnamn: radarparet Wåge Gustafsson och Arne Widegren, samt den helt nyblivna delägaren Christer Ståhlkrantz.
– Christer kommer att bli en enorm vitamininjektion och kommer arbeta med att hitta flöden in till Nässjö på ett nationellt plan, säger Arne Widegren.

Det här året räknar WAC Recycling med en omsättning kring 40 miljoner kronor. Målsättningen framåt är optimistisk – till 2014 siktar man på en omsättning på 100 miljoner kronor. Till stor del tror man att den nya sönderdelaren/sorteringsmaskinen – en investering på 5 miljoner – ska bidra till målet i och med större kapacitet och effektivitet. Maskinen finns på plats om några veckor.
– Det tar cirka 90 sekunder att riva sönder en bil i smådelar med den här maskinen. Jag hoppas att den ska ta oss till nästa steg, att vi blir en aktör som täcker in ett större geografiskt område.

I och med den nya investeringen kommer man alltså snabbare och i mer omfattande skala ta in och förädla material. Den största delen av skrot går på export till Tyskland och Holland. Returträ, ytterligare ett område där WAC storsatsar, går i stor utsträckning till svenska värmekraftverk.
– Bland annat har vi tecknat avtal med Vetlanda Energi & Teknik dit vi kommer leverera ett par tusen ton trä. Som ett förhållandevis litet, lokalt företag känner vi oss stolta över att få det här avtalet.

I våras blev företaget godkänt för bilskrotning och under hösten har man kört igång bilskroten på allvar, efter att ha investerat i en saneringsutrustning.
– Vi är både miljö- och kvalitetscertifierade, så vi ser alltid till att det vi säljer uppfyller internationella krav och håller hög kvalitet, avslutar Arne Widegren.