Fideli Omsorg öppnar huvudkontor i Nässjö – flera nya jobb

Nu är det beslutat! Fideli Omsorg bygger inte bara ett LSS-boende i Nässjö, utan öppnar även sitt huvudkontor här den 1 april. Satsningarna skapar tillsammans 15 nya arbetstillfällen i kommunen.


Se Claes Johanssons (Nässjö Näringsliv) intervju med Mikael Sjödahl och Mårten Johansson från Fideli Omsorg.


Den 1 april öppnar Fideli Omsorg sitt huvudkontor på Postgatan 14D.


Jörgen Sommar (till vänster) och Mikael Sjödahl, delägare tillsammans med Mårten Johansson, är speciellt nöjda med läget. ”Härifrån är det nära till våra andra boenden på Höglandet och centralstationen ligger bara några minuter bort”, säger Mikael Sjödahl.


I oktober beräknas LSS-boendet stå klart i Norrboda. Ett modernt hem för sex personer.

Vårdföretaget Fideli Omsorg expanderar kraftigt på Höglandet. Sedan starten 2017 har man öppnat två LSS-boenden i Vetlanda och i Sävsjö, samt ett psykiatriboende i Eksjö. Under 2019 öppnar man ytterligare tre LSS-boenden i Eksjö, Tranås och i Nässjö.
Behovet av ett huvudkontor för att samla sin administrativa verksamhet har varit extra påtaglig under senare tid och i fredags blev det klart att Fideli flyttar in på Postgatan i Nässjö.

– Att vi känner oss väldigt välkomna i Nässjö och har ett gott samarbete med både Nässjö Näringsliv och Nässjö kommun har haft en avgörande betydelse i valet av plats, säger Mårten Johansson, delägare för Fideli Omsorg. Nässjö har också ett bra geografiskt läge för oss, då vi har ett nationellt intag till våra boenden och det är lätt att ta sig hit från våra andra enheter.

– Här finns också Brinellgymnasiet som vi vill bygga upp ett starkt samarbete med, säger Mikael Sjödahl, delägare. Vi värderar samarbetet med kommunen väldigt högt och ser oss som ett komplement till kommunens egen verksamhet. Vi hoppas kunna ta emot praktikanter och vara en del av samhället. Lokalens centrala läge gör att vi också kommer nära allmänheten, som gärna får komma in och hälsa på oss så fort vi är på plats.

– Vi hälsar Fideli Omsorg varmt välkomna till Nässjö. Det är positivt både i arbetsmarknadssynpunkt som för invånarna med nya, moderna boenden. Vi ser Fideli Omsorg som en viktig aktör i vårt företagsnätverk, säger Claes Johansson, vd Nässjö Näringsliv, som har hjälpt Fideli att hitta lokaler och komma i kontakt med rätt personer i etableringsprocessen.

Till en början kommer fem personer att sitta på huvudkontoret i Nässjö.

– Lokalen har en yta på 250 kvadratmeter, så det finns gott om plats för oss att växa på, säger Mårten.

Bygger LSS-boende i Norrboda

Just nu bygger Fideli Omsorg ett LSS-boende i Norrboda. Boendet beräknas stå klart i oktober och kommer att bli ett hem för sex personer.

– Vi bygger moderna tvårumslägenheter för personer inom LSS. Vi räknar med att 10 personer kommer att jobba här, men det kan bli fler eller färre, beroende på omsorgsbehovet hos dem som flyttar in, säger Mårten Johansson.

Vill bygga ett till boende i Nässjö

Fideli tittar även på möjligheten att bygga ytterligare ett boende i Nässjö.

– Vi projekterar för ett boende till. Vår satsning på ett LSS-boende i Norrboda har mottagits väl och vi ser ett intresse av en till gruppbostad, säger Mikael Sjödahl.


 

Läs mer: Fideli Omsorg planerar LSS-boende i Nässjö