Arkiv

Dags att nominera Årets unga ledande kvinna 2019

Nu öppnar möjligheten att nominera en ledarförebild i Jönköpings län som ska utses till Årets unga ledande kvinna! Utmärkelsen är en satsning som på sikt ska bidra till att fler kvinnor återfinns på ledande positioner. 

Nordic Infracenters projekt uppmärksammas med pris

Under Nordic Rail mässan i Jönköping blev det klart att Strukton Innovation Award 2019 går till projektet Framtidens Järnväg! Framtidens Järnväg bedrivs av Nordic Infracenter som är en bifirma till Nässjö Näringsliv AB.

Stark tillväxt för Europcar i Nässjö

Biluthyraren Europcar i Nässjö växer så det knakar. “Vi har gått från 23 till 70 fordon sedan vi tog över verksamheten i februari 2017”, berättar Tomas Erixon och Johan Rejgård, representant respektive stationschef på Europcar i Nässjö.

Nu är Fideli Omsorgs LSS-boende invigt

Den 19 september var det öppet hus i Fideli Omsorgs nybyggda LSS-boende i Nässjö. Gruppbostaden ska bli ett hem för sex personer. ”Redan i onsdags flyttade den första personen in”, säger David Eller, ny vd på Fideli Omsorg.

Heldag ägnades åt företagsbesök för kommunalråden

Den 17 september arrangerade vi på Nässjö Näringsliv AB en heldag med företagsbesök för kommunalråden Anna-Carin Magnusson, Laila Norss och Anders Karlsson. ”En sådan här dag ger oss möjligheten att lyssna in företagen och ta till oss förslag på förbättringar som vi kan göra”, säger Anders.

Svensk Tågkraft igång i ny verkstad – miljonsatsning

I april flyttade Svensk Tågkraft in i sin nybyggda lokverkstad i Nässjö. En satsning som landar på 25 miljoner kronor och ger järnvägsföretaget nya möjligheter att växa. ”Vi är på gång att anställa två tekniker just nu”, säger Anders Löfgren, vd och ägare för moderbolaget STAB Holding AB.

Medvind för byggnadsfirman LOCAB i Malmbäck

Simon Granlinger har jobbat på Byggnadsfirma Lundberg & Carlsson (LOCAB) i 20 år och numera är han också vd och ägare till företaget tillsammans med sin bror Andreas Hjelmqvist. “Vi har haft en rak kurva uppåt i 7–8 år. Vi blev bland annat utnämnda till Gasellföretag av Dagens industri fyra år i rad”, berättar Simon.